Het Amsterdamse videobedrijf Zoomin.TV is volledig overgenomen door grootaandeelhouder MTG. Het Zweedse mediabedrijf nam in 2015 bij het kopen van een meerderheidsbelang al een optie op een volledige overname.

MTG betaalt voor het resterende belang van 49 procent 6,2 miljoen euro aan medeoprichters en directieleden Jan Riemens en Bram Bloemberg.

Daarnaast wordt ook een schuld van 11,3 miljoen euro aan de investeringsmaatschappij Adversa van onder anderen Riemens en Bloemberg afgelost. De overnamesom pakt daarmee een stuk lager uit dan het bedrag dat MTG in 2015 betaalde voor zijn meerderheidsbelang. Het gehele bedrijf werd toen nog op 88 miljoen euro gewaardeerd.

Zoomin.TV richt zich met zijn korte onlinefilmpjes vooral op jonge kijkers in verschillende landen. Zo is er onder meer een samenwerking met de Chinese internetgigant Tencent voor de Chinese markt.

Riemens en Bloemberg, die naast Zoomin.TV tot 2015 ook persbureau Novum Nieuws bestierden, treden terug als algemeen directeur en financieel directeur bij het bedrijf. Ze worden opgevolgd door Roger Lodewick en Andreas Walker.

Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. We vertellen je elke zondagochtend wat eraan zit te komen en wat je mogelijk net even gemist hebt.