Een flinke kabinetsdelegatie begint woensdag aan een handelsmissie in India. Onder leiding van premier Mark Rutte proberen vier ministers en vertegenwoordigers van 131 bedrijven de handel met India aan te jagen.

De export naar India is de afgelopen jaren gestagneerd, terwijl het land met 1,3 miljard inwoners groeicijfers kent van rond de 7 procent.

Nederland exporteert vooral chemische producten en machines naar India. De uitvoer bedraagt zo'n 2 miljard euro.

In de handelsmissie zitten onder meer bedrijven uit de logistiek, land- en tuinbouw, watersector, volksgezondheid en ICT.

Zij krijgen steun van de ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Carola Schouten (Landbouw), Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Bruno Bruins (Medische Zorg).

Rutte heeft een ontmoeting met premier Narendra Modi. Hij zal ook een toespraak houden over het strategische belang van samenwerking tussen India en Europa. De handelsmissie duurt tot en met vrijdag.

Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. We vertellen je elke zondagochtend wat eraan zit te komen en wat je mogelijk net even gemist hebt.