De Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) stopt ermee. Er zijn volgens het fonds geen projecten waar de NLII nog een rol kan spelen.

Zo kunnen veel projecten op een andere manier aan financiering komen en investeren institutionele beleggers ook vaak rechtstreeks in projecten. Dit meldt het fonds dinsdag.

De Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) werd in 2014 opgericht als private instelling om het voor institutionele partijen zoals verzekeraars en pensioenfondsen makkelijker te maken om te investeren in de Nederlandse economie.

Uiteindelijke werden drie fondsen opgericht met een slagkracht van 1,2 miljard euro voor het financieren van mkb-bedrijven en het investeren in zorgvastgoed.

Het Financieele Dagblad schrijft dat de instelling uiteindelijk 360 miljoen euro in projecten geïnvesteerd heeft. De instelling zegt ruim tweehonderd publieke en private financieringsvraagstukken te hebben onderzocht, maar grote projecten wisten zelf de weg naar financiering te vinden.

Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. We vertellen je elke zondagochtend wat eraan zit te komen en wat je mogelijk net even gemist hebt.