De Zweedse investeringsmaatschappij EQT neemt een meerderheidsbelang in Dunlop Protective Footwear, een producent van beschermende laarzen uit het Sallandse Raalte.

EQT neemt het belang over van de Nederlandse investeerder Gilde, meldt EQT dinsdag. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De huidige directie blijft aan en ook Gilde blijft mede-eigenaar.

Dunlop maakt laarzen voor professioneel gebruik in onder meer de landbouw, visserij en mijnbouw. Met 500 medewerkers heeft het concern productielocaties in Nederland, Portugal en de Verenigde Staten. In vijftig landen heeft Dunlop klanten.

Als de autoriteiten groen licht geven, wordt de transactie naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond.

Dunlop wil met de investering niet alleen internationaal verder groeien, maar ook de markt in de VS intensiever  benaderen.

Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. We vertellen je elke zondagochtend wat eraan zit te komen en wat je mogelijk net even gemist hebt.