Producent Kruitbosch, bekend van fietsenmerk Cortina, gaat samenwerken met startup E-bike-to-go. Kruitbosch neemt een aandeel van 40 procent in de Amsterdamse leverancier voor elektrische deelfietsen aan het bedrijfsleven.

Dat melden de twee bedrijven maandag. De partners willen samen elektrische deelfietsen leveren aan bedrijven en organisaties.

E-bike-to-go is opgericht in 2015 en levert elektrische deelfietsen aan zo’n tachtig organisaties, waaronder Achmea, Nuon, Sanquin en UWV. Volgens oprichter Jelle Visser van E-bike-to-go groeit zijn bedrijf zo snel dat hij "bijna niet aan de vraag kan voldoen".

Kruitbosch helpt de startup vooruit met financiering en door speciale deel-e-bikes te produceren. Het zestig jaar oude familiebedrijf ontwikkelt al een paar jaar elektrische fietsen en ziet kansen in de zakelijke markt.

Wilco Kruitbosch: "Deel-e-bikes worden alleen maar interessanter voor bedrijven. Je legt er tientallen kilometers mee af, het is duurzamer, goedkoper en je investeert in de gezondheid van je mensen. Bovendien past het in de hedendaagse verschuiving van bezit naar gebruik."

De twee bedrijven combineren hun kennis en middelen om een nieuwe dienst voor de zakelijke markt te ontwikkelen. Ze beloven organisaties "volledig te ontzorgen rondom alles wat met fietsen te maken heeft".

Daarbij zijn elektrische deelfietsen een belangrijk onderdeel. De dienstverlening houdt in dat medewerkers geen eigen elektrische fiets krijgen, maar gebruik kunnen maken van een deelfiets op het moment dat ze er een nodig hebben.