De rest van de activiteiten van het moederbedrijf van modemerk SuperTrash is ook failliet verklaard. De houdstermaatschappij Wayahead BV is vorige week al op de fles gegaan.

De rechtbank van Amsterdam heeft dinsdag het faillissement van de resterende bedrijfsonderdelen uitgesproken. Het faillissement is door de curator zelf aangevraagd, om de kansen op "een zo goed mogelijke verkoop en voortzetting van de bedrijfsactiviteiten" te vergroten.

Met de uitspraak van dinsdag vallen nu ook de activiteiten van het hoofdkantoor en de vijf eigen winkels in Arnhem, Utrecht, Laren, Roermond en Breda onder het faillissement. De winkels blijven vooralsnog open om bestaande voorraden te verkopen.

Voor de ongeveer zestig medewerkers van SuperTrash is inmiddels ontslag aangevraagd. De curator verwacht in de komende weken meer te kunnen zeggen over een mogelijke doorstart van het bedrijf.

Olcay Gulsen

In februari trad Olcay Gulsen terug als CEO van SuperTrash om zich meer te richten op haar televisieprojecten. Ze erkende als manager tekort te hebben geschoten. Wel zou ze op creatief gebied aan het modelabel verbonden blijven.

Maar omdat Wayahead BV te veel verlies leed, wilden de aandeelhouders niet verder met de holding. Eerder deze maand moest de houdstermaatschappij faillissement aanvragen.

De zeven Nederlandse en twee Belgische franchisewinkels van Wayahead BV vallen overigens buiten het faillissement.