
Moederbedrijf van Olcay Gulsens merk SuperTrash vraagt faillissement aan
Dat vertelt de ondernemer en televisiepersoonlijkheid dinsdag in RTL Boulevard. "Ik ben vanmorgen uit mijn bed gebeld om een handtekening te zetten. Ik wist natuurlijk dat het slecht ging."
Eerder stapte Gulsen al op als CEO van SuperTrash, om meer aandacht te kunnen besteden aan haar werkzaamheden voor de televisie. Wel zou ze creatief verbonden blijven aan het modemerk.
Tekortgeschoten
Gulsen steekt de hand in eigen boezem. "Ik ben niet de beste continuïteitsmanager gebleken. Ik ben een enthousiaste ondernemer, goed in creatief denken en eigenzinnig om een bedrijf op te bouwen. Ik ben iemand die graag veel ballen in de lucht houdt en nu ben ik duidelijk tekortgeschoten. Ik heb niet adequaat genoeg gereageerd."
Ze legt uit dat het faillissement haar financieel raakt, omdat ze nog steeds aandeelhouder is. "Ik heb er veel geld in geïnvesteerd. Het is mijn kind, mijn levenswerk."
Doorstart
De curator gaat een doorstart van het moederbedrijf Wayahead BV onderzoeken. "Daarover ga ik morgen in gesprek, hoop ik."
De activiteiten op het hoofdkantoor en de vijf eigen winkels vallen overigens niet onder het faillissement. De ongeveer zestig werknemers blijven voorlopig doorwerken.
De zeven Nederlandse en twee Belgische franchisewinkels Zijn evenmin failliet verklaard.
Problemen
Gulsen, onder meer bekend van haar deelname aan Wie is de Mol waarin ze de finale verloor, nam in 2009 het merk SuperTrash over. De kleding wordt in 24 landen verkocht.
In 2017 kwam het bedrijf al in financiële problemen. De onderneming werd gered door een kapitaalinjectie van een paar miljoen euro.