Productdatabank Icecat neemt een belang van 92 procent in Syndy, een platform voor productinformatie-uitwisseling tussen fabrikanten en retailers.

Dit meldde Icecat, genoteerd aan de NPEX-beurs, zondag. Met de overname kunnen Syndy en Icecat aan hun klanten één platform presenteren voor het uitwisselen van productinformatie.

Aandeelhouders zoals Walvis Participaties, een fonds van John Fentener van Vlissingen, zijn uitgekocht. Financiële details worden niet bekendgemaakt, maar tegenover Het Financieele Dagblad vertelt Icecat-directeur Martijn Hoogeveen dat er "enkele miljoenen" worden betaald voor Syndy.

Syndy is een online platform dat tussen producenten en retailers in staat en het makkelijker maakt om productinformatie uit te wisselen. Duizenden bedrijven, waaronder FrieslandCampina en Philips Lighting, gebruiken het systeem.  

“De synergie op het gebied van onze ambities, gedeelde klanten en marktervaring heeft ons bij elkaar gebracht. Met name het wereldwijde bereik van Icecat maakt het de perfecte partner voor verdere groei,” aldus Syndy-oprichter Pieter van Herpen.