Twaalf Nederlandse bedrijven gaan volgende week op handelsmissie naar Burkina Faso. Ze bezoeken Africallia, het grootste zakelijke evenement van West-Afrika, dat om de twee jaar plaatsvindt.

Bij de vorige editie gingen nog negen Nederlandse bedrijven mee, meldt de Netherlands African Business Council (NABC), de handelsorganisatie die de missie organiseert. Het programma wordt gefinancierd door de Nederlandse ambassade in Mali, die de economie van de Sahel-regio er een duwtje in de rug mee wil geven.

Bedrijven uit de sectoren water, logistiek, energie en landbouw reizen mee naar Burkina Faso. Het zijn volgens de NABC zeer uiteenlopende ondernemingen, waaronder zonne-energiespecialist The Green Generators, maar ook het creatieve bedrijf MagicFX, dat onder andere confettikanonnen levert.

Volgens de NABC wordt West-Afrika ten onrechte nog vaak gezien als het domein van Franse bedrijven. ''Ze kijken in Burkina Faso, Niger en Mali absoluut ook naar andere partners en Nederlandse kennis op het gebied van water, zonne-energie, logistiek, groentezaad en veevoer is erg welkom'', zegt missieleider Marina Diboma.