Negentien organisaties zijn uitgeroepen tot de Beste Werkgevers 2017-2018. De winnaars mogen een jaar lang het  'Beste Werkgevers Keurmerk' dragen.

Dat maakt onderzoeksbureau Effectory dinsdag bekend.

De beste werkgevers zijn in drie categorieën onderverdeeld: profit, non-profit en zorg. Enkele winnaars in de categorie profit zijn de bedrijven Bouwinvest, URENCO en Interfood Holding.

In de categorie zonder winstoogmerk wonnen onder meer Provincie Groningen en Waterschap Hunze. In de zorgbranche vielen Geriant en Deventer Ziekenhuis in de prijzen.

Bevlogen

De winnaars van 2017-2018 blinken uit in betrokkenheid en bevlogenheid, blijkt uit de scores. De betrokkenheid van de medewerkers is met een 8,3 namelijk groter dan bij organisaties zonder keurmerk, die gemiddeld een 7,0 scoorden. Het geheim blijkt in heldere en aansprekende doelen te liggen. 

Ook scoorden de werkgevers hoog op bevlogenheid, een 7,9 ten opzichte van een 7,3 bij organisaties zonder keurmerk.

Bovendien nemen de werkgevers de mening van hun mensen serieus. Zij vragen naar hun ideeën en gebruiken die ook om hun organisatie te verbeteren. Dit in combinatie met inspirerend leiderschap, gedeelde trots en klantgericht werken, maakt de organisaties volgens de eigen medewerkers tot de Beste Werkgevers van 2017-2018.

Onderzoek

In het onderzoek beoordeelden 636.978 medewerkers hun werkgever.

De best scorende organisaties werden afgelopen jaar beloond met het 'Beste Werkgevers Keurmerk', een officieel keurmerk voor goed werkgeverschap.

Effectory beloont goed werkgeverschap al vijftien jaar. Sinds afgelopen jaar doet de organisatie dat voor het eerst in de vorm van een onafhankelijk keurmerk.