Het Gelderse transportbedrijf Cornelissen Groep neemt Koeriersdienst Zwolle over. Samen ontstaat een concern van driehonderd voertuigen en vijfhonderd medewerkers.

Een samengaan moet zorgen voor een "veelzijdigere dienstverlening", meldt Cornelissen Groep dinsdag. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Koeriersdienst Zwolle bestaat uit dertig vrachtwagens, zo'n twintig bestelauto’s en 85 werknemers.  Na de overname zal Gerben Kloosterziel, directeur van Koeriersdienst Zwolle, betrokken blijven bij het bedrijf als adviseur.

Mark van der Drift, directeur van Cornelissen Groep: "We zien de overname van Koeriersdienst Zwolle als een verdere versterking van onze activiteiten. Met volwaardige standplaatsen in Nijmegen, Heteren, Tilburg, Geldermalsen, Ede, Nieuwegein en Zwolle hebben we de ring rondom de Randstad nu compleet."

"Ik ben zeer content met deze stap", zegt Kloosterziel. "Schaalvergroting en een krachtig netwerk is wat we nodig hadden. Onze bestaande klanten kunnen nu ook gebruik gaan maken van het netwerk en de diensten van de Cornelissen Groep."