Energiebedrijf Essent neemt verkoop- en serviceplatform CVtotaal.nl over. Deze onderneming biedt onder meer cv-installaties, warmtepompen en zonnepanelen aan.

"De overname past in de strategie van Essent om steeds meer diensten en betaalbare, slimme producten aan te bieden die energie helpen besparen en schone energie opwekken", laat het energiebedrijf maandag weten.

Essent benadrukt om strategische redenen een nationaal online verkoopkanaal over te nemen. Het huidige netwerk van servicebedrijven van Essent bestaat veelal uit regionale partijen. Ook wordt Essents marktaandeel in de Randstad hiermee versterkt.

Het energieconcern heeft al meerdere partijen in handen die onder meer energieadvies en installatiediensten aanbieden. Zo vallen onder meer Volta Solar, Isprofs en Nederland isoleert onder Essent.

CVtotaal.nl stelt in een reactie te kunnen profiteren van de kennis van Essent. Door de overname wordt het voortbestaan van het bedrijf "voor lange termijn" gewaarborgd, aldus directeur Sander Steegstra van CVtotaal.nl.

CVtotaal.nl is eind jaren zeventig opgericht en is in de gemeente Leeuwarden gevestigd. De onderneming levert en installeert producten bij particulieren in heel Nederland. Het bedrijf biedt ruim achttienduizend producten aan.

De naam CVtotaal.nl blijft na de overname bestaan en Steegstra blijft aan als directeur. De transactie heeft geen gevolgen voor de medewerkers van het Friese bedrijf.