De producent van snellaadstations Fastned blijft snel groeien. In het vierde kwartaal van vorig jaar namen de afzet, omzet en het aantal klanten van het Nederlandse bedrijf sterk toe.

Fastned zit nu op een afzet van 362.498 kilowattuur, een stijging van 115 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met 110 procent toe naar 170.960 euro.

Het klantenbestand beslaat inmiddels ruim 6.200 mensen en dat is bijna een verdubbeling in een jaar tijd. Fastned laat bij de cijferpresentatie weten dat ''automakers zoals Hyundai en Opel nog altijd onvoldoende elektrische auto's kunnen leveren om aan de sterk gestegen marktvraag te voldoen''.

Eind 2017 waren er ongeveer twintigduizend volledig elektrische auto's in Nederland. Dit is een toename van 54 procent ten opzichte van een jaar daarvoor, waarmee Fastned ruim twee keer sneller groeit dan de markt.

Het is daardoor nog lastig om de snellaadstations winstgevend te krijgen. In het vierde kwartaal van 2017 passeerden tien stations het break-evenpoint.