De verkoop van tweedehands bedrijfswagens zat vorig jaar weer in de lift. Dat komt vooral door de aantrekkende economie. 

Daardoor was er meer werk voor bedrijven en dus ook meer vraag naar gebruikte bestelauto's.

Volgens cijfers van dienstverlener voor de autobranche VWE Automotive zijn er in 2017 in totaal bijna 3 procent meer gebruikte lichte bedrijfsauto's verkocht dan een jaar eerder.

Dealers deden dik 97.000 van deze occasions van de hand. De verkopen tussen gebruikers onderling stegen licht naar ongeveer 77.000 exemplaren.

Vooral de Volkswagen Caddy en Transporter zijn veel verhandeld. Ook bedrijfsauto's van Mercedes-Benz en Peugeot waren populair.

Er was zodanig veel vraag dat er ook flink meer wagens uit het buitenland moesten worden geïmporteerd. De invoer ging met 19 procent vooruit naar ruim 16.000 stuks. Bijna de helft van die geïmporteerde auto's kwam uit Duitsland.

De export nam ook iets toe, met een kleine 3 procent. Dit ging om dik veertigduizend wagens. Ze gingen vooral naar Polen. Ook de export naar Georgië groeide fors. Opkomende markten zijn verder Madagaskar, Libië en Ethiopië.