De Nederlandse energieleverancier Nuts Groep, bekend onder de merknaam Budget Energie, neemt concurrent NLE (voorheen Nederlandse Energie Maatschappij) over. Door het samengaan ontstaat naar eigen zeggen de vierde energieleverancier in Nederland met 600.000 klanten en een omzet van 700 miljoen euro.

Dit melden de bedrijven in een woensdag verstuurd persbericht. Nuts Groep, op zijn beurt weer voor 50 procent eigendom van investeerder Waterland, neemt alle aandelen over van NLE. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt.

De merken blijven naast elkaar bestaan. Naast de Nederlandse klanten heeft Nuts Groep in België nog 100.000 klanten onder het merk Elegant. 

Oprichter en directeur van Nuts Groep Sjef Peeraer verwacht dat het "grootste deel van het huidige personeel" kan aanblijven na de overname.

"Bij Budget Energie zijn we vooral IT- en procesgedreven", aldus Peeraer. "Bij NLE zijn juist zaken als marktbewerking en productontwikkeling beter ontwikkeld. Door onze krachten te bundelen worden we sterker en kunnen we sneller doorgroeien."

Telecom

NLE is een middelgrote energieleverancier die in 2005 werd opgericht als uitdager voor de energiemarkt. Vorig jaar werd een omzet van 333 miljoen geboekt met een nettowinst van 12 miljoen euro. Sinds de oprichting was het bedrijfsresultaat niet zo hoog.

Sinds eind 2016 biedt het concern ook internet, televisie en telefonie aan. In deze sector heeft NLE enkele tienduizenden klanten. Het streven is om binnen enkele jaren 200.000 telecomklanten te hebben.