Meer dan zesduizend zelfstandige ondernemers in geldnood hebben het afgelopen jaar hulp gekregen van het nationale hulploket 155-Help-een-bedrijf.

Dat meldt initiatiefnemer Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) vrijdag. Ondernemers kunnen anoniem bij het platform terecht voor hulp en een diagnose van hun problemen.

"We bereikten dit jaar ruim honderdduizend ondernemers in zwaar weer, zowel online als telefonisch", stelt IMK-directeur Han Dieperink. "We zijn positief verrast over de aantallen ondernemers die we met 155 verder kunnen helpen. Hiermee vervullen we blijkbaar een grote behoefte."

De organisatie verwacht volgend jaar meer dan vijftienduizend ondernemers met problemen hulp te kunnen bieden.
Het instituut, Stichting 155, de Kamer van Koophandel en honderdzestig Nederlandse gemeenten hebben het afgelopen jaar samengewerkt om een infrastructuur op te zetten voor ondernemers in geldnood.

Het IMK meldt op basis van eigen onderzoek dat de helft van de bedrijven in geldnood "in de kern wel levensvatbaar" zijn.

"In die gevallen levert het kunnen doorzetten van de onderneming een sterk positief effect op voor de samenleving", aldus het instituut.