Kredietverzekeraar verwacht flink minder faillissementen in 2017

Het aantal faillissementen van Nederlandse bedrijven valt dit jaar naar verwachting bijna een kwart lager uit dan in 2016. Voor volgend jaar wordt een verdere daling van 4 procent voorzien.

Daarmee zouden er dit jaar 42 procent minder ondernemingen failliet gaan dan in 2007, stelt kredietverzekeraar Atradius in een donderdag gepubliceerd rapport.

"Hoewel het Nederland economisch voor de wind gaat, is dit geen reden om achterover te leunen", aldus Atradius. "Zo kan de toenemende politieke onzekerheid in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk risico's met zich meebrengen."

Het Verenigd Koninkrijk zal waarschijnlijk last houden van een hogere inflatie en van de onzekerheid over de gevolgen van de Brexit. Atradius denkt dat het aantal Britse faillissementen volgend jaar met 4 procent zal stijgen.

In Duitsland verwacht de organisatie dalingen 7 procent dit jaar en 4 procent volgend jaar. Het aantal faillissementen in Frankrijk zakt mogelijk met respectievelijk 7 procent en 8 procent in 2017 en 2018.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie