Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) gaat binnenkort met de sociale partners overleggen om te kijken of er nog gesleuteld moet worden aan de plannen voor loondoorbetaling bij ziekte.

"We willen graag met de sociale partners in overleg om te kijken of we de plannen nog beter kunnen maken", zei Koolmees vrijdag voordat hij naar de wekelijkse ministerraad ging.

In het regeerakkoord is afgesproken dat de loondoorbetaling bij ziekte voor kleine bedrijven (tot 25 werknemers) wordt verkort van twee naar één jaar. Uitkeringsinstantie UWV wordt verantwoordelijk voor de uitvoering en een aantal re-integratieverplichtingen in dat jaar.

De verkorting is een vurige wens van de werkgevers, die vanwege de financiële verplichtingen huiverig waren om personeel in vaste dienst te nemen.

Aanvankelijk kon het plan op enthousiasme van 'de polder' rekenen, maar bij werkgeversorganisatie VNO-NCW klinkt nu twijfel over of de nieuwe plannen tot lagere lasten voor bedrijven zullen leiden.

Een woordvoerder van VNO-NCW laat weten dat de organisatie graag de uitnodiging van het kabinet aanneemt om met de politiek en vakbeweging "tot effectief beleid te komen".

Tijdens de kennismaking tussen Koolmees en de werknemers- en werkgeversorganisaties kreeg de bewindsman al "opmerkingen" en "opbouwende kritiek" mee over het regeerakkoord.