We kijken massaal naar voetbal op tv en online, toch zijn er maar weinig clubs die de uitzending halen. De Amsterdamse scale-up Mycujoo wil dat veranderen met een streamingdienst voor kleinere clubs. In de podcast Klaar voor de Start spreekt NU.nl-verslaggever Julien Dom mede-eigenaar Daniel Rosen Jacobson in het stadion van ADO Den Haag. Het vrouwenteam van de club is een van de eerste gebruikers van de in 2014 opgerichte startup.

Je kunt je abonneren op deze podcast via iTunes. Gebruik je een Android-telefoon? Dan kan je in een gedownloade podcastapp zoeken op NUzakelijk. Of luister hieronder via Soundcloud.

Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren via Soundcloud:

Oorspronkelijke cultuur en passie

Sinds 2014 groeide het bedrijf van twee werknemers naar bijna dertig in 2017. Dit jaar moeten de inmiddels vierhonderd aangesloten clubs, variërend van teams uit Afghanistan tot Curaçao, zo'n vijfduizend wedstrijden streamen op het platform.

Van een makkelijk te managen klein team groeien naar een bedrijf met afdelingen en de nodige politiek noemt Rosen Jacobson "een uitdaging". Hoe behoud je de oorspronkelijke cultuur en passie?

Over Mycujoo

Mycujoo: Streamingdienst en platform voor kleine en middelgrote voetbalclubs
Oprichters: João Presa, Pedro Presa
Oprichting: 2014
Werknemers: 30

In de podcastserie Klaar voor de Start spreekt NUzakelijk ondernemers over de uitdagingen van het opstarten en ontwikkelen van een bedrijf. Alle afleveringen zijn hier terug te vinden.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door ING. We horen graag jouw mening over de podcast van NUzakelijk. Mail naar lindsay@nu.nl.