Het Nederlandse technologiebedrijf MessageBird heeft een investering ontvangen van 60 miljoen dollar. Het geld komt van drie investeerders uit Europa en Silicon Valley: Accel, Atomico en Y Combinator.

MessageBird biedt naar eigen zeggen het grootste cloudcommunicatieplatform ter wereld aan, als gekeken wordt naar het klantenbereik. Via het platform kunnen zeven miljard mobiele telefoons in 146 landen bereikt worden met sms-, chat-, voice- en video-toepassingen.

Het bedrijf heeft vijftienduizend klanten, waaronder partijen als Amber Alert, Uber, Deliveroo, SAP, Huawei en Heineken.

MessageBird komt bijvoorbeeld in beeld als een klant een sms'je krijgt ter bevestiging van een bestelling bij Coolblue, of met de afleverinformatie.

Voor dit jaar rekent MessageBird op een omzet van 100 miljoen dollar. Het geld van de nieuwe investering gaat in eerste instantie naar de afdeling klantenondersteuning. Ook behoren overnames in de Verenigde Staten, Europa en Azië tot de mogelijkheden.

Miles Clements van de Accel Group noemt MessageBird "het prototype van starters die we zoeken". "In de afgelopen zes jaar hebben ze snelle en winstgevende groei gerealiseerd, hun cloudinfrastructuur van de grond af opgebouwd en directe relaties gecreëerd met meer dan 220 carriers wereldwijd", aldus Clements.