Ingrid de Graaf, directielid bij Aegon, heeft de verkiezing van Topvrouw van het Jaar 2017 gewonnen. De jury vond haar de beste van drie finalisten.

De jury roemt de lef en dapperheid waarmee De Graaf zich opstelt als verbinder. "Ze wil niet alleen bruggen bouwen tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen verschillende culturen", staat in het juryrapport.

De jury onder leiding van Pamela Boumeester lette dit jaar extra op de inspanningen die de kandidaten leveren om diversiteit en duurzaamheid in hun bedrijf te bevorderen. De andere finalisten waren Petra van Hoeken van de Rabobank en Marjan Rintel van Nederlandse Spoorwegen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam met 250 genodigden werd ook een Young Talent 2017 aangewezen. Deze aanmoedigingsprijs voor vrouwelijk talent tot 31 jaar ging naar Disa Jironet Loewe, officier van justitie in opleiding bij het Openbaar Ministerie.

De verkiezing van Topvrouw van het Jaar werd dit jaar voor de dertiende keer gehouden. De gelijknamige stichting wil vrouwelijk talent er de kans mee geven zich te laten zien als rolmodel.