De slagkracht van het medische investeringsfonds Blue Sparrows MedTech Fonds (BSMF) wordt verdubbeld door opname in de SEED Capital-regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Dit meldt het fonds woensdag. Financiële detils werden niet gegeven. Tegelijk is bekendgemaakt dat aan het BSMF, vooralsnog als het enige fonds, ook de e-healthtender van de RVO is toegekend.

Deze tender, met een budget van 6 miljoen euro, is specifiek bedoeld voor investeringsfondsen die willen investeren in startende ondernemingen in e-health.

Financiële steun van het fonds wordt gecombineerd met coaching. Startende ondernemers moeten valkuilen zien te vermijden door de adviezen van meer ervaren ondernemers.

"RVO.nl heeft sinds de start van de SEED Capital-regeling in 2005 voor honderden miljoenen aan risicokapitaal toegekend. Zij weten dus waar de juiste balans ligt tussen kansen en risico's. Het sterkt ons dat zo'n gerenommeerde organisatie nu ook bij ons instapt", stelt Rogier Barents, een van de BSMF-oprichters.