Ontwerper van 'groene' kinderwagen wint MKB Innovatie Top 100

Greentom uit Maastricht, ontwerper en leverancier van een 'groene' kinderwagen, heeft de twaalfde editie van de MKB Innovatie Top 100 gewonnen.

Het bedrijf maakt de kinderwagen van duurzame materialen zoals natuurlijke stoffen en gerecyclede drinkflessen. De onderdelen zelf kunnen ook worden hergebruikt of worden gerecycled.

Greentom produceert wereldwijd en met behulp van lokale bronnen zodat de milieu-impact beperkt blijft. De kinderwagen wordt in meer dan twintig landen verkocht.

Design

De jury, onder leiding van Ruud Koornstra, roemde onder meer het knappe design, de flinke omzetstijging, de stevige marktpositie in China en het mooie uitgangspunt dat een kinderwagen circulair moet zijn. "Dutch design, geweldig!", aldus Koornstra.

In de top drie van de ranglijst staan verder Additive Industries uit Eindhoven en Dutch Quinoa Group uit Den Bosch.

Additive Industries maakt een metaalprinter en is in 2012 opgericht door Jonas Wintermans en Daan kersten. De bètaversie is al in gebruik genomen door ondernemingen zoals Airbus, GKN, United Grinding en de Kaak Groep.

Quinoa

De Dutch Quinoa Group richt zich op de duurzame teelt, verwerking en vermarkting van Dutch Quinoa. De volkoren quinoa wordt door het hele land geteeld, zonder chemische middelen. Wassen is niet nodig, wat gemak biedt en voor minder energieverbruik zorgt.

In de lijst van de KvK is Noord-Holland met het hoogste aantal bedrijven vertegenwoordigd, namelijk 22 ondernemingen. Noord-Brabant en Zuid-Holland volgen met 21 en 15 bedrijven.

Lees meer over:

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie