Autodeelplatform SnappCar neemt Duitse branchegenoot over

Autodeelplatform SnappCar betreedt de Duitse markt. Dat doet het Utrechtse bedrijf door zijn Duitse branchegenoot Tamyca over te nemen. 

SnappCar groeit met de eerste stappen op de Duitse markt naar vierhonderdduizend gebruikers in Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland. Wat de overname van Tamyca SnappCar heeft gekost, wordt niet bekendgemaakt.

Via SnappCar kunnen mensen hun auto op momenten dat ze die zelf niet gebruiken aan andere gebruikers van het platform verhuren. In juni, toen autoverhuurbedrijf Europcar een belang van 20 procent nam, had topman Victor van Tol al aangekondigd dat de onderneming dit jaar nieuwe markten zou betreden.

Alle gebruikers van Tamyca zijn inmiddels achter de schermen overgezet op het platform van SnappCar. Dat bedrijf wil het aantal gebruikers in Duitsland laten groeien, onder meer door technologische innovaties.

SnappCar wil er in 2022 voor zorgen dat er vijf miljoen auto's van de weg zijn in Europa. Het bedrijf denkt dat mensen geen auto zullen kopen als ze eenvoudig een auto kunnen huren als ze die nodig hebben.

Lees meer over:

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie