Vanaf 2018 worden vervuilende benzinescooters geweerd uit delen van Amsterdam en komt er een verbod op de verkoop van sommige 'fijnstofkanonnen'. Ook andere Europese steden stellen regels op voor het milieu. De tijd lijkt rijp voor een schoner alternatief. De Delftse startup Bolt Mobility wil dat bieden met een elektrische 'appscooter'. Verslaggever Julien Dom spreekt de oprichter en rijdt een stukje mee op zijn scooter.

Je kunt je abonneren op deze podcast via iTunes. Gebruik je een Android-telefoon? Dan kan je in een gedownloade podcastapp zoeken op NUzakelijk. Of luister hieronder via Soundcloud.

Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren via Soundcloud:

'Ons eerste miljoen ging op tot de laatste cent'

In deze podcast spreken we oprichter Bart Jacobsz Rosier over het opzetten van zijn bedrijf en de financiering van zijn softwarescooter. Bolt Mobility haalde al 3 miljoen euro aan financiering op voor een product dat volgend jaar op de markt moet komen. "We hebben behoorlijk onderschat hoe lang het duurt om een hardware-product naar de markt te brengen", vertelt Jacobsz Rosier.

Er is veel geld nodig om de scooter in productie te krijgen. Het bedrijf liet vorig jaar weten wel 15 miljoen euro aan crowdfunding op te willen halen om dat te bereiken. "Ons eerste miljoen ging op tot de laatste cent. Het lukt ons vrij goed om investeerders te vinden, maar niet iedereen heeft zomaar een ton op de plank liggen." 

Over Bolt Mobility

Bolt Mobility: Elektrische scooters
Oprichters: Marijn Flipse, Bart Jacobsz Rosier
Oprichting: 2014

In de podcastserie Klaar voor de Start spreekt NUzakelijk ondernemers over de uitdagingen van het opstarten en ontwikkelen van een bedrijf. Alle afleveringen zijn hier terug te vinden.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door ING.