De Ceuvel is dinsdag in Den Haag uitgeroepen tot winnaar van de Duurzame Dinsdag-prijs. De Amsterdamse broedplaats, tevens café-restaurant, krijgt onder meer 1.000 euro en ondersteuning van Duurzame Dinsdag-partners.

"Zoveel initiatieven op één locatie, dat biedt inspiratie en een mogelijkheid heel veel te leren", aldus de jury. "Interessant is bovendien dat de initiatieven later opschaalbaar zijn." Naast De Ceuvel waren De Fruitmotor en The Great Barrier Bubble genomineerd.

Joey Hudde van De Ceuvel zei eerder tegen NU.nl dat je als maatschappelijk verantwoord ondernemer niet bang moet zijn om dingen te vragen aan anderen. "Heel veel mensen zijn bezig met duurzaamheid en willen je graag helpen als je echt gepassioneerd bent."

Duurzame Dinsdag vindt traditioneel elke eerste dinsdag van september plaats. Staatssecretaris Sharon Dijksma nam dit jaar de koffer met duurzame ideeën in ontvangst, afkomstig van bedrijven, verenigingen en startups.

Naast de Duurzame Dinsdag-prijs voor een sectoroverstijgend initiatief werden er nog meer prijzen uitgedeeld in andere categorieën.

Zo kreeg Happy Tosti de sociale-innovatieprijs, won Physee de energieprijs en Dakpark Rotterdam de groenprijs. Ten slotte ging de jongerenprijs naar PowerNEST en de voedselprijs naar Spireaux.