Voedingsmiddelenproducent Zwanenberg Food Group verkoopt het bedrijfsonderdeel dat voorverpakte en ambachtelijke vleeswaren maakt aan zijn Belgische branchegenoot Ter Beke.

Dat maakt de onderneming vrijdag bekend. Het bedrijf wil zich gaan toeleggen op de productie van vleesconserven, worst en snacks.

Onder de voorgenomen verkoop vallen fabrieken in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer, die samen goed zijn voor 265 voltijdsbanen en een jaaromzet van ruim 130 miljoen euro.

De overname zal niet leiden tot banenverlies, zei een woordvoerder van Zwanenberg desgevraagd. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Kips

Zwanenberg, eigenaar van onder meer de worstmerken Kips en Huls, telt bij elkaar zestienhonderd medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van zo'n 400 miljoen euro. 

Bij Ter Beke, dat genoteerd is aan de beurs in Brussel, werken in totaal ongeveer tweeduizend mensen. De omzet bedroeg vorig jaar een kleine 420 miljoen euro.

Unilever

De vleesverwerker sloot onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Unilever. De was- en voedingsmiddelengigant verkoopt zijn fabriek in Oss aan Zwanenberg. 

De producent neemt voortaan de productie van Unox-worst en de sauzen en soepen van Bertolli en Knorr voor zijn rekening. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever.