De Nederlandse verzendtool SendCloud heeft een bedrag van 5 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Investeerder henQ steekt geld in het concern.

Eerder deden TIIN Capital en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) al een investering in SendCloud. 

Dit meldt SendCloud dinsdag. Het concern heeft inmiddels tienduizend gebruikers en is actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

SendCloud probeert het verzend- en retourproces bij winkeliers te verbeteren. "De grootste uitdaging voor de webwinkeliers is om aan de bezorgwensen van de veeleisende shopper te blijven voldoen, op een winstgevende manier", vertelt Rob van den Heuvel, directeur van SendCloud.

In 2012 werd het bedrijf opgericht. De nieuwe investering wordt gebruikt om verder uit te breiden binnen Europa en het product te blijven verbeteren op basis van ontwikkelingen in de markt. 

Herman Hintzen, oprichter bij investeringsmaatschappij henQ, vertelt dat grote pakketspelers tot nu toe niet in staat zijn om online retailers in hun behoefte te voorzien.

"Tegen die achtergrond, samen met de groeiende schaalvoordelen, zijn wij ervan overtuigd dat het ambitieuze- en getalenteerde team van SendCloud in staat is het Europese verzendnetwerk nog verder te optimaliseren."