Schoenenwinkels hebben een positief half jaar achter de rug. Volgens INretail is de omzet in de eerste zes maanden hoger dan verwacht. Vooral sandalen en slippers waren in trek, dankzij het goede weer in de afgelopen periode.

De schoenenwereld signaleert dik 5 procent meer opbrengsten dan in de eerste helft van 2016. De prognose voor het hele jaar ging uit van een plusje van 2 procent.

Moderetailers, zowel online als offline, hebben het eerste half jaar volgens INretail afgesloten met ruim 3 procent meer omzet. Ook dat duidt op een positief half jaar, want hier was voor 2017 eveneens op slechts 2 procent groei gerekend.

Artikelen die de laatste maanden in modewinkels erg goed liepen, zijn ondermode, jurken, trainingspakken voor heren en one-pieces voor kleine kinderen.

Met sportzaken gaat het alleen nog niet heel goed, blijkt uit de peiling. Deze branche zit wat omzet betreft na zes maanden op hetzelfde niveau als vorig jaar, waar een half jaar terug nog op 2,5 procent jaargroei werd gerekend.