De flexkantoormarkt in België krijgt een stimulans door de intrede van vooral Nederlandse ketens. Tribes heeft onlangs een vestiging geopend en Spaces komt in oktober naar Brussel. 

Uitbreiding naar Antwerpen en Gent ligt in het verschiet, schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd woensdag. Volgens de krant bestaat het fenomeen al langer in België, maar krijgt de flexkantoormarkt door de buitenlandse bedrijven een stimulans.

Eduard Schaepman, directeur van Tribes, vertelt aan het dagblad tien vestigingen te willen openen in Brussel. Hij opende vorig jaar zijn eerste vestiging in de Belgische hoofdstad. Spaces, eigendom van Regus, komt met een locatie nabij Brussels Airport.

Tribes heeft in Nederland al zo’n tien locaties. Spaces heeft wereldwijd enkele tientallen vestigingen in onder andere Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en India.

Volgens De Tijd kan de intrede van de Nederlandse bedrijven wel eens te maken hebben met de plannen van het Amerikaanse WeWork, de wereldwijde marktleider in flexkantoren. In Amsterdam heeft het concern al twee locaties en naar verluidt wil het bedrijf ook uitbreiden naar Brussel.