Jonge bedrijfsopvolgers in Overijssel kunnen vanaf maandag in aanmerking komen voor een investeringspremie.

Dat maakt de provincie Overijssel maandag bekend.

De regeling is bedoeld voor ondernemers tot 41 jaar die minder dan twee jaar geleden van een familielid het familiebedrijf hebben overgenomen.

De provincie Overijssel heeft hier tot eind 2019 een bedrag van 600.000 euro voor beschikbaar gesteld. Een aanvrager kan maximaal 20.000 euro ontvangen.

Investeren

De provincie wil jonge bedrijfsopvolgers ondersteunen, omdat zij moeten investeren voor het voortbestaan van hun familiebedrijf.

De ondernemers kunnen het geld besteden aan innovatie, het versterken van hun concurrentiepositie en het anticiperen op marktontwikkelingen.

Ruggengraat

"Familiebedrijven vormen de ruggengraat en banenmotor van onze regionale economie", stelt gedeputeerde Eddy van Hijum met de portefeuille Economie.  

"Provincie Overijssel faciliteert familiebedrijven bij de groei en de vernieuwing van hun onderneming, het inrichten van de bestuursstructuur en de bedrijfsopvolging." Hij noemt de investeringspremie "een flinke steun in de rug" voor bedrijfsopvolgers.

Omzet

Zo'n 70 procent van alle bedrijfsvestigingen in Overijssel is een familiebedrijf. Deze ruim 25.700 vestigingen leveren zo'n 40 procent van de totale omzet in de provincie. Dat komt in totaal neer op 24 miljard euro aan omzet.

Bovendien bieden de familiebedrijven werk aan 161.000 mensen. Dat is een derde van het totaal aantal banen in Overijssel.

"Overijssel is uitgeroepen tot de mbk-vriendelijkste provincie van Nederland. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven", zegt Van Hijum.