De verkoop van snorfietsen zit dit jaar stevig in de lift met 26.943 verkochte exemplaren en een toename van 15,5 procent ten opzichte van de eerste helft vorig jaar.

Behalve in Groningen is in elke provincie dit jaar een flinke plus genoteerd, blijkt maandag uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. Limburg heeft de meeste snorfietsen per duizend inwoners.

Er rijden in totaal inmiddels bijna 700.000 van deze voertuigen rond waarop je zonder helm maximaal 25 kilometer per uur mag rijden.

In de provincies in de Randstad, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, werden tot en met juni 14.427 nieuwe snorfietsen verkocht, dat is 53,5 procent van het totale aantal in Nederland.

In Utrecht nam de verkoop ten opzichte van de eerste zes maanden van 2016 toe met 8,8 procent. In Noord-Holland steeg de verkoop met 15,6 procent en in Zuid-Holland zelfs met 17,8 procent.

"Grote steden en toegangswegen slibben dicht, terwijl parkeerruimte in stadscentra steeds schaarser wordt", verklaart BOVAG-voorzitter Bertho Eckhardt.

"Logisch dus dat veel weggebruikers op zoek gaan naar een alternatief waarmee ze deze problematiek kunnen omzeilen."