Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Strandpaviljoen

't Badhuys op Vlieland uitgeroepen tot beste strandpaviljoen

't Badhuys op Vlieland is donderdag uitgeroepen tot beste strandpaviljoen van Nederland. De horecaonderneming ging in april open. 
Door ANP

Het publiek en de vakjury prezen unaniem "het moderne interieur met industriële elementen, het duurzame karakter, de aandacht voor een schone omgeving en de goede service". Vorig jaar ging de titel naar De Waterreus in Scheveningen.

Paal 14 uit Katwijk werd benoemd tot de beste nieuwkomer. Eigenaar Mark Grimbergen nam het stokje van zijn vader over en opende dit jaar een nieuw paviljoen dat het hele jaar open is. Sjoerd op Ameland is volgens de jury de meest duurzame strandtent van dit jaar.

Het gaat volgens de organisatie van de verkiezing goed met de Nederlandse strandhoreca. Dit jaar groeide het aantal strandpaviljoens tot 322. Voor het eerst is het aantal permanente paviljoens hoger dan de seizoensgebonden ondernemingen.

De verkiezing wordt georganiseerd door Strand Nederland en ondersteund door Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, NBTC Holland Marketing en horecavakblad Entree. Naast de vakjury beoordeelt ook het publiek de paviljoens.

Aanbevolen artikelen