Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Scheepswerf, Scheepsbouw,

Boetes voor Nederlandse scheepswerf en Roemeens bedrijf geschrapt

De Raad van State heeft twee boetes van elk 512.000 euro voor een Nederlandse scheepswerf en een Roemeense bedrijf geschrapt.
Door NU.nl

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had de boetes opgelegd nadat 64 Roemenen via het Roemeense concern bij de Nederlandse scheepswerf aan de slag gingen zonder werkvergunningen.

Maar naar het oordeel van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is niet aangetoond dat voor de vreemdelingen werkvergunningen nodig waren, zo meldt de Raad van State woensdag. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

De ondernemingen betoogden dat er helemaal geen vergunningen nodig waren omdat er sprake zou zijn van "grensoverschrijdende dienstverlening". Hiervoor moet het Roemeense bedrijf ook andere activiteiten verrichten en in dat geval is een werkvergunning niet nodig.

Volgens de Afdeling bestuursrechtspraak komt er geen eenduidig beeld naar voren, doordat bijvoorbeeld verklaringen elkaar tegenspreken. "In zo’n geval moet aan de bedrijven het voordeel van de twijfel worden gegund omdat het aan de minister is om de overtreding te bewijzen", aldus de Afdeling bestuursrechtspraak. 


Lees meer over:

scheepsbouw

Aanbevolen artikelen