'Familiestatuut houdt zaken en privé familiebedrijf in balans'

Familie en bedrijf lopen vaak door elkaar heen bij een familiebedrijf. "Dat geeft verbondenheid en kracht, maar kan ook voor onduidelijkheid en spanningen zorgen", zegt adviseur Jacqueline van Zwol. Een familiestatuut moet uitkomst bieden.

Van Zwol schreef samen met collega Albert Jan Thomassen het boek Het familiestatuut, voor continuïteit van het familiebedrijf en harmonie in de familie.

Familiebedrijven staan soms voor lastige keuzes en dilemma’s juist vanwege die familieband, zeggen de auteurs. "Thuis aan de eettafel ben je gelijk, maar in het bedrijf geldt vaak een heel andere hiërarchie", zegt Van Zwol. En wie daar geen duidelijke afspraken over maakt, heeft een grotere kans op ruzie.

"Het opstellen van een familiestatuut is een uitstekend middel om goede afspraken te maken", zegt Van Zwol. "Vanuit mijn rol als adviseur voor familiebedrijven zie ik steeds meer ondernemers dat doen, alleen missen ze de praktische handvatten."

Praten

Het boek moet daar verandering in brengen. "Veel families communiceren wel, maar praten niet", aldus Van Zwol. Het statuut moet de dialoog op gang brengen over onderwerpen, zoals hoe er naar de toekomst wordt gekeken, opvolging, wie er in het bedrijf mag werken en wat er gebeurt als er ruzie ontstaat.

Bij een gewoon bedrijf zijn er ook uitdagingen, maar de familieband ontbreekt. "Die band kan zaken compliceren, maar juist ook versterken door gezamenlijke waarden uit te dragen."

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie