De Rotterdamse investeerder Keadyn steekt 4,5 miljoen euro in een broedplaats voor technologiestartups.

Het concept met de naam 42workspace, waaraan ook enkele andere investeerders deelnemen, moet komende week zijn deuren openen in het centrum van Rotterdam, meldt het bedrijf donderdag.

Keadyn spreekt van een gebrek aan geschikte kantoorruimte voor startende technologiebedrijven.

"Startups hebben veel meer nodig dan alleen een bureau, snelle wifi en goede koffie", zegt Ohad Gilad, partner bij Keadyn. "Wij bieden een internationaal netwerk van startups, investeerders en andere partners die ‘onze’ startups een zetje kunnen geven."

Bedrijven die willen deelnemen aan het initiatief moeten wel eerst door de selectie. 42workspace wil plaats bieden aan zo’n zestig jonge ondernemingen met in totaal 260 werkplekken. “Startups tot maximaal tien mensen passen perfect bij ons,” aldus de initiatiefnemers. 

Ook komt er in het pand een horecaconcept dat moet dienen als ontmoetingsplek. Ondernemers kunnen een flexplek huren vanaf 15 euro voor een losse dag en 99 euro per maand. Een privékantoor kost zo’n 800 euro per maand. 

Daarmee denkt 42workspace de concurrentie aan te kunnen gaan met andere broedplaatsen en flexwerkplekken in de stad, waaronder CIC, ECE, Tribes, Spaces en Regus.