Dit is wat er in de week van 29 mei tot en met 4 juni gaat gebeuren op ondernemersgebied.

Je kunt je ook inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief. We vertellen je elke zondag per e-mail wat er gaat spelen op ondernemersgebied. Inschrijven kan hier.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert maandag gegevens over de flexmarkt in Nederland. Het statistiekbureau zoemt in op hoe het flexwerkers op de arbeidsmarkt vergaat drie jaar nadat ze aan de slag zijn gegaan. Welk deel heeft inmiddels een vaste baan, hoeveel mensen zijn nog altijd flexwerker en welk percentage heeft geen werk meer?

Duurzame ondernemers kunnen elkaar dinsdag treffen tijdens de Green Deal Netwerkbijeenkomst in de Amersfoortse Mariënhof. In vijf deelsessies kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen. Daarnaast werpt futurist en trendwatcher Stefaan Vandist een blik op de toekomst.

Tijdens deze bijeenkomst worden ook de jaarlijkse Green Deal Awards uitgereikt. Vorig jaar gingen deze naar Zero Emissie Stadslogistiek en Gelijkspanning Haarlemmermeer. Inschrijven kan via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Verder komt uitkeringsinstantie UWV dinsdag met een nieuwe prognose over de Nederlandse arbeidsmarkt. In het rapport gaat UWV in op de ontwikkeling van de werkgelegenheid, de vacaturemarkt en de WW-uitkeringen in 2017 en 2018. Ook staat de instantie stil bij de toenemende krapte in bepaalde sectoren. 

Bijlmerbajes

Donderdag is de slotdag voor het indienen van een definitief plan en een bod op het terrein van de voormalige Bijlmerbajes. Vijf consortia mogen hun plannen voor het ontwikkelen van een nieuwe stadswijk op het 7,5 hectare grote terrein verder uitwerken.

Een selectiecommissie van het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Amsterdam beslissen vervolgens welk consortium wint. Dit wordt in september bekendgemaakt. Het terrein moet zeker 60 miljoen euro opbrengen, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken eerder bekend.

Op donderdag en vrijdag vinden de Social Enterprise Days 2017 plaats. Deze vierde editie van het evenement, dat wordt georganiseerd door de gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht en Kirkman Company, heeft als thema 'Towards an inclusive agenda'.

Gevestigde organisaties, overheden, scale-ups en startups komen bij elkaar om aan een betere toekomst te werken. De ticketprijs voor zelfstandige professionals en startups is 29 euro per dag. Voor scale-ups en grote organisaties is dit 49 euro per dag.

Op zondag is het Eerste Pinksterdag. Hopelijk kent dit lange weekend - Tweede Pinksterdag is voor veel mensen een vrije dag - beter weer dan vorig jaar het geval was. Toen was het de koudste Eerste Pinksterdag in tachtig jaar, met maximaal een graad of 12 in De Bilt.

Eerder deze week schreven we dat ruim 60 procent van de Nederlandse werkgevers te maken heeft met personeel met financiële problemen. Aan de hand van de nieuwe website financieelgezondewerknemers.nl verzamelden we een aantal tips om werkgevers te helpen bij het signaleren van problemen.

Bekijk, om te beoordelen hoe het ervoor staat met de financiële gezondheid van je personeel, bijvoorbeeld of een bepaalde medewerker vaak om een voorschot vraagt, of dat een eventuele scheiding tot geldproblemen heeft geleid.

Ook namen we de werkdag door met Marianne van Sasse van Ysselt, die samen met haar man René van Geer portemonneemaker Secrid runt. Ze heeft een erg drukke agenda. "Elk uur en half uur ben ik volgepland. Ik heb geen bureau meer. Ik heb nog wel een laptop, maar die hoeft niet meer open", aldus Van Sasse van Ysselt. Een assistent beheert de e-mail en zorgt ervoor dat ze de belangrijkste berichten krijgt.

Tot slot spraken we met André Dippell, medeoprichter van de Duurzame Energie Unie. Hoewel duurzaamheid in is, is er volgens hem nog een behoorlijke groep 'slapende' consumenten die daar "totaal niet over nadenkt". "Wat je toch ziet, is dat het een 'low interest' product is en blijft voor de consument. Die heeft de neiging om toch altijd naar de prijs te kijken", meent hij.