NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer. Deze week is dat Eric Stubbé, oprichter en directeur van ALLSAFE, de verhuurder van opslagunits. Stubbé is druk bezig met een forse uitbreiding van het aantal locaties van zeventien naar zeventig vestigingen.

Wie: Eric Stubbé

Onderneming: ALLSAFE Mini Opslag

Werknemers: 77

De dagen zijn lang geworden, vertelt Stubbé. In zes jaar tijd wil hij het aantal locaties van ALLSAFE verviervoudigen. De doelstelling was dit jaar vier nieuwe vestigingen te openen, maar er liggen er nu al zeventien locaties op de tekentafel en waarschijnlijk zijn er tegen het eind van het jaar in totaal 24 tot 26 locaties.

Maar die uitbreidingen zorgen er ook voor dat de ondernemer de hele dag in de weer is. "We liggen ver voor op schema. Het brengt wel heel veel uitdagingen met zich mee. De telefoon staat constant aan", zegt hij. Vooral het verkrijgen van vergunningen kost veel tijd. Om de uitbreiding mogelijk te maken trok ALLSAFE onlangs financiering ter waarde van 40 miljoen euro van een Amerikaanse levensverzekeraar aan.

Rust

"Als mensen vragen wat ik nu mis, dan zijn het die momenten van rust met het gevoel dat je helemaal niks aan je hoofd hebt en niks hoeft te doen. Maar ik merk ook wel dat ik het over mezelf afroep en het geeft ook heel veel energie om zulke grote stappen te nemen en zoveel mensen ruimte te geven."

Rond 6.15 uur start Stubbé de dag. "Dan luister ik naar nieuwsradio en pak ik mijn telefoon erbij. Verder lees ik het FD digitaal weg, ga ik douchen en mijn to-do-lijstjes van de dag afwerken."

Honden

Belangrijk is het 's ochtends en 's avonds uitlaten van de honden. "Dat doe ik 's avonds voordat ik naar bed ga. Dan is het lekker donker op de dijk en ben ik ook een beetje buurtwachter. Lekker zuurstof happen zodat ik mijn hoofd kan leegmaken."

Vaak heeft de ondernemer 's ochtends en 's avonds een afspraak buiten de deur. "Lunchen doe ik zoveel mogelijk op het werk zelf. Dan ga ik met de medewerkers aan de keukentafel om ook de verhalen van de werkvloer te horen." Aan het einde van de dag is er nog een afspraak buiten het kantoor, als de kinderen het toelaten.

"Het is wel druk", vertelt Stubbé. "En ik tracht het ook efficiënter te organiseren door zaken uit te besteden. Een voorbeeld is dat ik vroeger altijd zelf reed. Nu huur ik soms een chauffeur in als ik drie kwartier moet rijden. Zo ontwikkel je dingen." Verder zou hij sneller dingen af willen hebben. "Je doet heel veel op snelheid en efficiency, maar het is ook lekker om even te rommelen."

Lees andere interviews in deze rubriek