Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Team Barqo

Barqo: 'We gaan regelmatig samen het water op'

NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer. Deze week is dat Floris van Hoogenhuyze, een van de drie oprichters van botendeelplatform Barqo.
Door NU.nl

Wie: Floris van Hoogenhuyze (rechts op de foto, medeoprichters Dennis van Kappen en Thijs Janssen staan respectievelijk links en tweede van rechts)

Onderneming: Barqo

Werknemers: 9

Barqo is vorige week, na een investeringsronde waarbij al 225.000 euro werd opgehaald, begonnen met een crowdfundingcampagne. De financiering wordt gebruikt om verder te investeren in de Nederlandse markt en voor het nieuwe businessmodel dat in januari werd gelanceerd: bootvakanties in het buitenland.

"Met het botendeelplatform richten we ons nu op de Nederlandse markt, en dat blijven we voorlopig doen", vertelt Van Hoogenhuyze. "Volgend jaar kijken we welke vervolgstappen we eventueel nemen. "We willen niet met hagel schieten. Hopelijk draaien we volgend jaar break-even. Pas als we de Nederlandse markt op orde hebben, gaan we naar het buitenland."

In de Verenigde Staten en Frankrijk bestaan soortgelijke platformen voor het huren en verhuren van boten. "Met enkele grote partijen zijn we in overleg. Zij laten in elk geval zien dat het concept ook in het buitenland aanslaat."

Manusje-van-alles

Van Hoogenhuyze is bij Barqo onder meer verantwoordelijk voor de algemene strategie, business development, investor relations, pr en een stukje hr. "Ik ben eigenlijk een manusje-van-alles. De ene dag ben ik bezig met een crowdfundingscampagne, de andere dag met hr. Geen werkdag is hetzelfde; dat maakt dit werk ook zo leuk."

De dagelijkse leiding is in handen van Van Hoogenhuyze en mede-oprichters Thijs Janssen en Dennis van Kappen. "Dennis is hoofd software en Thijs houdt zich bezig met het product en finance, maar we hebben wel echt met z'n drieën de leiding over het bedrijf.

De ondernemer staat elke ochtend rond 6.30 uur op, waarna hij een aantal e-mails wegwerkt. "Na een douche en het ontbijt ga ik naar kantoor. Daar neem ik het nieuws even door. Meestal heb ik vervolgens één of meerdere afspraken gepland in de ochtend."

Sporten

Tussen de middag worden, tijdens het nuttigen van de lunch, nog wat artikelen doorgenomen. "Tegen 18.30 uur ga ik naar huis. Op maandag-, dinsdag- en woensdagavond ga ik sporten. Soms werk ik na het avondeten nog even door, maar ik probeer m'n avonden vanaf een uur of 21.00 uur wel vrij te houden."

Van Hoogenhuyze werkt meestal vanuit het kantoor van Barqo aan de Amsterdamse Herengracht. "Veel partijen waarmee we samenwerken, komen ook uit Amsterdam. Zij komen naar ons toe, of ik spring even op de fiets en cross zelf de stad door."

Met het team, dan momenteel bestaat uit negen medewerkers, wordt ook regelmatig gevaren. "Sowieso eens in de twee weken. Dan boeken we via ons platform, zodat we ook kunnen kijken of er nog dingetjes zijn die we kunnen verbeteren, en gaan we een uurtje of twee het water op."

Lees andere interviews in deze rubriek


Lees meer over:

De werkdag van

Aanbevolen artikelen