NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer. Deze week is dat Mark de Vos, medeoprichter en directeur van Goboony, een deelplatform voor de verhuur van campers.

Wie: Mark de Vos (rechts op de foto, medeoprichter Foppe Mijnlieff staat links)

Onderneming: Goboony

Werknemers: zestien

"Mijn vaste ritueel is dat ik mijn kinderen naar school breng. Ik ben eigenlijk nooit voor 9.30 uur op de zaak. Doordat ik niet aan de baas verantwoording hoef af te leggen, kan ik dat ook wat makkelijker doen. Terwijl ik in Amsterdam woon en in Utrecht werk, ben ik eigenlijk altijd in staat om mijn kinderen naar school te brengen."

Hij vindt het "buitengewoon bijzonder" dat sommige lagere scholen nog om 9.00 uur beginnen. "Ik vraag me ook af hoe andere mensen die gewoon naar een baas moeten dat doen. Ik heb zelf nog niet heel veel werknemers met kinderen, maar wij zijn hier heel flexibel. Ik hang niet zo precies aan uren. Dat moet iedereen voor zichzelf indelen."

Nieuwe campers

's Ochtends is er meestal één landenoverleg. Goboony is inmiddels actief in vier landen en elke ochtend is er wel één land waar men met elkaar moet afstemmen. Elke ochtend wordt er vaak ook even gekeken naar het aantal nieuwe campers die erbij zijn gekomen.

Vooral dat laatste punt is belangrijk. De vraag naar campers is fors groter dan het aanbod. 98 procent van alle aangeboden campers worden tenminste één keer per jaar verhuurd. "Je moet wel rare dingen doen, wil je de camper niet verhuren."

In een jaar tijd is het aanbod van het platform gegroeid van tweehonderd campers naar iets meer dan duizend kampeerauto's.

Online bedrijf

De Vos werkt heel flexibel. "Dit is het voordeel van een online bedrijf. Het grootste deel van de dag zijn mensen hier gewoon aanwezig, ruwweg tussen 10.00 uur en 16.00 uur ongeveer. Buiten die tijden zijn er wat minder overleggen en is de één er wel en de ander niet."

"Meestal ben ik ook wel weer op tijd weg. Het is niet zo dat ik op één dag én laat kom én weer vroeg weg ben, maar ik probeer wel met mijn gezin thuis te eten. Dus ik ben wel altijd tegen zessen uiterlijk weer weg. Voor mij geldt dan wel dat ik, na de tijd met mijn gezin, verder ga met werk."

Lees andere interviews in deze rubriek