Dit is wat er in de week van 24 tot en met 30 april gaat gebeuren op ondernemersgebied.

Je kunt je ook inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief. We vertellen je elke zondag per e-mail wat er gaat spelen op ondernemersgebied. Inschrijven kan hier

Maandag barst de Hannover Messe los, één van de grootste industriebeurzen ter wereld. De beurs wordt elk voorjaar gehouden in het Duitse Hannover. Er komen ruim tweehonderdduizend bezoekers uit meer dan negentig landen af op de beurs, die meestal zo'n zesduizend exposanten trekt. Ook 43 bedrijven uit de Nederlandse hightech-sector maken hun opwachting, waaronder VDL Groep, Machinefabriek Amersfoort en de Koninklijke Metaalunie. Zij zijn te vinden op het Dutch Industrial Supply Pavilion

Van dinsdag tot en met donderdag vindt in Brussel nog een beurs plaats: de Seafood Expo Global, 's werelds grootste visvakbeurs. Het Nederlands Visbureau organiseert daar het Holland Paviljoen, met achttien Nederlandse bedrijven. Bezoekers die voor 25 april een ticket kopen, betalen 50 euro. Na die datum wordt de prijs verhoogd naar 70 euro. 

Dinsdag publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nieuwe cijfers over de regionale economische groei in 2016. De Nederlandse economie als geheel groeide vorig jaar met 2,1 procent. Dat was de sterkste groei sinds 2007. Daarmee bleek Nederland het beter gedaan te hebben dan de omringende landen.

Eveneens op dinsdag komt het CBS met cijfers over de binnenvaart. Eerder liet het statistiekbureau al weten dat de binnenvaart vorig jaar 6 procent minder omzet boekte. Door onder andere overcapaciteit in de markt staan de tarieven in de sector onder druk. In de zeevaart werd 7 procent minder omgezet.

Donderdag is het Koningsdag, voor veel mensen een vrije dag. Terwijl in Nederland feest gevierd wordt, komt de Europese Centrale Bank (ECB) met een rentebesluit. De koninklijke familie bezoekt dit jaar Tilburg, waar vijftien familieleden per koninklijke trein zullen arriveren. De stad presenteert zich in dertien hoofdstukken aan koning Willem-Alexander en zijn familie. Voor het getal dertien is gekozen vanwege het netnummer 013 van Tilburg. De totale kosten voor het feest zijn berekend op 1 miljoen euro.

Fitch publiceert vrijdag zijn beoordeling van de kredietwaardigheid van Nederland. In november 2016 liet de kredietbeoordelaar weten Nederland de AAA-status (de hoogst mogelijke beoordeling) te laten houden, met stabiele vooruitzichten. Nederland heeft volgens Fitch een sterke investeringspositie.

En op zondag gaat er nog een vakbeurs van start, ditmaal wat dichterbij. Dan begint in het Beursgebouw Eindhoven de tweedaagse beurs Halal Expo Europe. Hier kunnen ondernemers die halalproducten maken, elkaar ontmoeten. Het is de derde editie van de beurs. Volgens de organisatie heeft de Europese halalindustrie een geschatte waarde van bijna 70 miljard dollar. Een ticket voor één dag kost 20 euro, voor twee dagen moet 35 euro betaald worden.

Vorige week spraken we Remco Wilcke, oprichter en CEO van leverancier van duurzame stroom Vandebron, over zijn werkdag. De komende tijd is Wilcke druk met een neiuw project: elektrisch rijden. "Daar willen wij een leidende rol in krijgen."

Voor als je het nog niet gelezen hebt: afgelopen woensdag spraken we met de dochter van de oprichter van Tel Sell. Bianca Damas moet het familiebedrijf met pijn in het hart verkopen. "Tel Sell is echt een familiebedrijf. Ook al waren we een miljoenenbedrijf, we hebben altijd een huis-tuin-en-keuken-cultuur gehad", liet ze aan ons weten.