In mei moet de eerste cookie dough bar van Nederland zijn deuren openen in Rotterdam. Bij Baker's Dough kun je binnenkort 'vers gedraaid koekjesdeeg' bestellen.

Vijf dagen na de start van de crowdfundingcampagne werd al ruim 90 procent van het streefbedrag van 75.000 euro gefinancierd. De oprichters dromen daarom al voorzichtig over uitbreiding.

"Deze traktatie moet voor mensen in heel Nederland beschikbaar worden", vertelt medeoprichter Paul Bakker woensdag aan NUzakelijk. "Op dit moment ligt de focus nog vooral op de verbouwing van de eerste winkel. Maar ik denk graag groot."

Bakker denkt aan heuse conceptstores zoals Apple en Nespresso die hebben, maar wil vooral publiek bereiken met online kant-en-klaarproducten én verkoop in de betere supermarkten.

Watertanden

Een ijshoorntje met bolletjes koekjesdeeg en zelfgekozen toevoegingen, zoals chocolade en noten, deed vele Nederlandse liefhebbers de afgelopen weken al watertanden. "Hier een veilige en eetbare traktatie van maken, vonden we een geweldig idee", zegt Bakker.

De horecaondernemer haalde het idee uit New York, waar begin dit jaar onder meer DŌ zijn deuren opende. "Baker's Dough in Rotterdam is geïnspireerd op dit idee, maar wordt ook totaal anders, vooral qua beleving. Koekjesdeeg kun je niet patenteren, dit is onze eigen versie van het verhaal."

Beslagkom

Baker's Dough is volgens Bakker gestoeld op een jeugdherinnering van velen: snoepen uit de beslagkom van mama. "De zaak wordt een grote woonkeuken, met koekjesdeeg als basis, maar bijvoorbeeld ook goede koffie."

Het deeg moet worden vervaardigd uit biologische producten, waaronder gepasteuriseerde eieren en gebrand bloem, zodat bacteriën zoals salmonella worden vermeden.

"We hebben verschillende soorten deeg, waaronder ook een veganistische variant. De klant kan dit vervolgens helemaal zelf aankleden met lekkere toppings."