Akkerbouwbedrijf Novifarm Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Akkerbouwbedrijf Novifarm, het samenwerkingsverband tussen vijf Zuid-Hollandse akkerbouwfamilies, is donderdag uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar.

De ondernemers ontvingen een prijs van 12.500 euro uit handen van demissionair staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken).

"Alle genomineerden zijn financieel sterke familiebedrijven met enorme passie, ondernemerschap en vakmanschap", zei juryvoorzitter Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland.

Novifarm, dat onder meer aardappelen verbouwt, werd echter het meest geprezen en is volgens de jury een voorbeeld voor de sector. "De families delen hun portemonnee. Het bedrijf kent een scheiding tussen emotie en ratio."

Instappen

In de vennootschap kunnen andere agrarische ondernemers instappen met grond en gebouwen. "Ondanks de schaalgrootte is de dagelijkse organisatie vlak."

De families zetten daarbij samen in op techniek en innovatie. "Het bedrijf is een voorloper op gebied van precisielandbouw. De ondernemers weten tot op de vierkante meter hoe het bedrijf in elkaar steekt", zegt de jury. "De vennootschap draait financieel uitstekend."

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie