Schoenenketen vanHaren opent dit voorjaar eerste Belgische winkels

De Nederlandse schoenenketen vanHaren zag in 2016 de omzet met ruim 11 procent toenemen tot 179 miljoen euro. De groeiende retailer opent dit voorjaar de eerste drie winkels in België.

"2016 was een fantastisch jaar voor vanHaren", zegt directeur Krein Bons. We blijven van buiten naar binnen kijken om te weten waar onze klanten behoefte aan hebben en hoe wij als retailer onderscheidend kunnen blijven."

Het bedrijf maakte geen winstcijfers bekend. vanHaren verkocht in 2016 6,8 miljoen paar schoenen. In 2015 liet de onderneming ook al groei zien, de omzet steeg toen naar een recordniveau van 160 miljoen euro.

België

Het bedrijf maakte in januari bekend de komende jaren zestig tot zeventig schoenenwinkels en een webwinkel te willen openen in België, te beginnen in Aalst en Tielt-Winge. "België is met ruim elf miljoen inwoners een belangrijke markt", zegt vanHaren.

Het bedrijf ruikt kansen op de markt doordat concurrenten zoals Scapino en Schoenenreus failliet zijn gegaan. Nadat die ketens zijn doorgestart, lieten zij België links liggen.

vanHaren telt inmiddels 142 vestigingen en 1.407 medewerkers. In Nederland opent het bedrijf dit jaar ook nog twee vestigingen, in Rosmalen en Den Bosch.  

Deichmann

De schoenenketen maakt deel uit van het Duitse familiebedrijf Deichmann, dat zich met een jaaromzet van meer dan 5 miljard euro profileert als de grootste schoenendetailhandelaar in Europa.

Na een aantal slechte jaren laat de Nederlandse retailbranche de laatste tijd weer groei zien. Over heel 2016 bedroeg de omzetgroei van de detailhandel 1,9 procent, de sterkste omzetstijging in acht jaar volgens het CBS.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie