Online supermarkt Picnic rolt zijn bezorgservice uit over heel Nederland. Het bedrijf heeft de komende jaren 100 miljoen euro beschikbaar om distributiecentra op te tuigen en logistiek stappen te zetten.

Dat meldt het bedrijf dinsdag tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

Picnic zal waarschijnlijk dit jaar aan ruim tweeduizend mensen werk bieden. Dit loopt op termijn op naar tienduizend nieuwe arbeidsplaatsen. 

De startup wil de komende jaren naar vijf distributiecentra groeien. De omzet moet daarbij stijgen van 30 miljoen naar 100 miljoen euro.

Picnic ging anderhalf jaar geleden in Amersfoort van start en is op dit moment ook actief in Utrecht en Almere. Onlangs liet het bedrijf al weten ook in Delft, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Ede en Veenendaal te starten.

Medeoprichter Joris Beckers zegt dat de belangstelling van klanten Picnic het vertrouwen heeft gegeven om de dienst "nu zo snel mogelijk in heel Nederland voor iedereen beschikbaar te maken".

Investeerders

Het geld is afkomstig van de Nederlandse fondsen De Hoge Dennen, Hoyberg, Finci en de participatiemaatschappij NPM Capital. De Hoge Dennen is van de familie achter drogisterijketen Kruidvat. Finci is bekend van supermarktketen Boni.

De investeerders binden zich minstens tien jaar aan Picnic en krijgen een aanzienlijk minderheidsbelang van "tientallen procenten".

Volgens Frederik Nieuwenhuys van Picnic is bewust gekozen voor langetermijninvesteerders. Hij laat in het midden of Picnic ook op de radar staat van grote internationale spelers.

''Ik ken heel veel supermarkteigenaren die nog altijd spijt hebben van het feit dat ze ooit hun winkel hebben verkocht. Het zou zonde zijn om te verkopen, net op het moment dat het leuk wordt", stelt hij.

Constantijn

Prins Constantijn, speciaal gezant van StartupDelta, noemt de ambitie van de onderneming "verfrissend", omdat Picnic groot denkt en laat zien wat "mogelijk is in Nederland op het gebied van technologische innovatie" en het creëren van nieuwe banen.

"De Nederlandse investeerders blijken bereid fors te investeren in een bedrijf met een langetermijnvisie", stelt de prins in het persbericht van Picnic.

Amersfoort

Picnic begon zijn activiteiten als bezorgdienst voor boodschappen met een proef in enkele wijken in Amersfoort. De supermarkt heeft een manier van bezorgen ontwikkeld waarbij tussenschakels worden vermeden om de kosten laag te houden.

Klanten bestellen voor 22.00 uur 's avonds via een app op hun smartphone of tablet de gewenste boodschappen. Die worden dan besteld bij leveranciers en de boodschappen worden in de loop van de volgende dag met elektrische auto's bij mensen thuis afgeleverd. Er worden geen bezorgkosten in rekening gebracht.