Dit is wat er in de week van 3 april tot en met 9 april gaat gebeuren.

Je kunt je ook inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief. We vertellen je elke zondag per e-mail wat er gaat spelen op ondernemersgebied. Inschrijven kan hier.

Maandag gaat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn & Sport met een groep ondernemers op handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De missie richt zich op bedrijven en kennisinstellingen uit de sector Life Sciences & Health. Ook hieraan gerelateerde ondernemers uit de creatieve industrie kunnen zich aansluiten. De VAE kent één van de hardst groeiende zorgmarkten in het Midden-Oosten. De handelsmissie duurt tot en met 7 april. 

Op dinsdag komt het nieuwe 50-eurobiljet in omloop. Dit is het meest gebruikte bankbiljet in de eurozone. Het briefje bevat nieuwe veiligheidskenmerken, zoals een hologram en een veiligheidsdraad, die vervalsing verder moeten tegengaan. De nieuwe bankbiljetten die de ECB sinds 2013 invoert, worden ook wel de Europa-serie genoemd. In de echtheidskenmerken van de briefjes is een portret verwerkt van Europa, de vrouw uit de Griekse mythologie waar ons continent zijn naam aan ontleent. Na het briefje van 50 euro volgen ook nog nieuwe biljetten van 100 en 200 euro.

Verder komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag met verschillende cijfers over het Nederlandse bedrijfsleven. Het statistiekbureau publiceert een artikel over het veranderende bedrijvenlandschap tussen 2007 en 2017. Ook laat het CBS weten of er sinds 2007 veel winkelvestigingen verdwenen zijn in Nederland. 

Woensdag wordt tijdens de Dutch Beer Challenge bekendgemaakt welke brouwerij het beste biertje van Nederland brouwt. Alle meer dan 425 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze bierwedstrijd. Vorig jaar ging Bruut van Gajes met de prijs aan de haal, een jaar eerder was de eer aan Jopen Mooie Nel.

In de Duitse stad Duisburg verzamelen zich donderdag meer dan honderdvijftig Nederlandse en Duitse logistiekprofessionals tijdens de vierde editie van de Duits-Nederlandse Logistiek Conferentie. De thema's digitalisering, nieuwe corridors en logistieke ruimte staan dit jaar centraal. De prijs van het congres bedraagt 490 euro.

Leuk om terug te lezen: ondernemer Taco Carlier, medeoprichter van fietsenproducent VanMoof vertelt NUzakelijk over zijn werkdag. Hij vergadert natuurlijk het liefst op de fiets. "Je kunt een beetje kletsen, een beetje nadenken en onderweg even op een bankje gaan zitten."

Eline Leijten was deze week de winnares van het NK Pitchen voor Ondernemers. De oprichter van Plugify geeft tips voor een vlijmscherpe pitch. "Ik studeer het zelf in als een songtekst", zegt Leijten. "Ik neem mijn teksten op, en speel die tientallen keren af op mijn koptelefoon."

En in een deel van het voormalige zwemparadijs Tropicana openden vorige week de eerste 'circulaire kantoorruimtes' van Rotterdam. De ondernemers achter het project kochten het bekende pand in 2015 op en investeerden miljoenen om hun duurzame droom waar te maken, vertelt medeoprichter van BlueCity Sabine Biesheuvel aan NUzakelijk.