De Nederlandse scooterproducent Asian Gear breidt verder uit met de overname van branchegenoot Hodi on Wheels uit Veenendaal.

Met deze overname zet het bedrijf naar eigen zeggen een volgende stap richting marktleiderschap. Asian Gear is nu de tweede producent van Nederland.

"Door de overname ontstaat een groep van Nederlandse scooterproducenten met zo'n dertig medewerkers, een gezamenlijke jaaromzet van 16 miljoen euro en een marktaandeel van 22 procent", meldt het bedrijf donderdag.

Concurrentie

Eind vorig jaar fuseerde Asian Gear met het eveneens Nederlandse BTC Scooters. De bedrijven willen zo de concurrentie met buitenlandse scooterproducenten aangaan.

"De ambitie van Asian Gear is om het merk zowel nationaal als internationaal verder uit bouwen. De groeimogelijkheden in België en vervolgens Frankrijk liggen er volop", zei directeur Robert Olsthoorn van Asian Gear eerder.

Groei

Er werden in 2016 ruim 64.000 brom- en snorfietsen verkocht in Nederland, Asian Gear voorziet bovendien verdere groei van de markt. "Doordat we Nederlandse scootermerken onderbrengen bij één organisatie kunnen we dealers een breder assortiment bieden."

Asian Gear werd in 2004 opgericht door motorcrosser Olsthoorn en verkoopt jaarlijks ruim vijfduizend brom- en snorfietsen die in China worden geproduceerd. Het bedrijf is gevestigd in het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen.