Ticketomzet Nederlandse dancefestivals verdrievoudigd in vijf jaar

De inkomsten uit ticketverkoop van Nederlandse dancefestivals zijn tussen 2011 en 2016 meer dan verdrievoudigd. Vorig jaar werd 140 miljoen euro in de ticketbranche omgezet, tegenover 46 miljoen in 2011.

In diezelfde tijd steeg het aantal bezoekers van 1,6 miljoen naar 2,9 miljoen, blijkt dinsdag uit cijfers van adviesbureau DDMCA.

Dat de inkomsten relatief meer stegen dan het aantal bezoekers, komt door een toename van de gemiddelde ticketprijs. Elke bezoeker bezocht in 2016 gemiddeld iets meer dan drie festivals, en het gemiddelde aantal per festival daalde van 13.000 tot 11.000.

Plafond bereikt

Volgens Denis Doeland van DDMCA is het plafond van de dancefestivalmarkt met deze groei bereikt. Doeland verwacht dat het aantal dance-evenementen in 2017 wel verder toe zal nemen, maar dat er geen grote nieuwe spelers op de markt komen.

"Het aantal unieke bezoekers neemt niet verder toe en hetzelfde geldt voor de gemiddelde ticketprijs. De totaalomzet uit ticketverkoop zal dan ook op hetzelfde niveau blijven als in 2016", aldus Doeland.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie