Dit is wat er in de week van 27 maart tot en met 2 april gaat gebeuren.

Je kunt je ook inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief. We vertellen je elke zondag per e-mail wat er gaat spelen op ondernemersgebied. Inschrijven kan hier.

Op maandag vindt de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Pitchen plaats. Zes finalisten gaan op het podium de strijd met elkaar aan. Binnen twee minuten moeten zij de jury en het publiek laten zien wat ze in huis hebben. Vorig jaar won ondernemer Jouri Schoemaker het NK. "Een overtuigende pitch is een must voor elke ondernemer", vindt Schoemaker. Op NUzakelijk gaf hij vijf tips voor een ijzersterke pitch. 

Maandag en dinsdag brengt de Argentijnse president Mauricio Macri een staatsbezoek aan Nederland. Doel is het bevorderen van de handelsrelatie en de politieke relatie tussen beide landen. Ook wordt het Nederlands-Argentijnse Business Forum 'Opportunities for Investment & Trade' georganiseerd. Naast Macri is hier de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen aanwezig. 

Donderdag wordt bekendgemaakt wie zichzelf Agrarisch Ondernemer 2017 mag noemen. Een vakjury heeft inmiddels vijf bedrijven genomineerd onder leiding van LTO-voorzitter Marc Calon. Volgens Calon gaat het in alle gevallen om "boeren en tuinders van de toekomst", onder meer omdat het allemaal familiebedrijven zijn. "Die kunnen wel een stootje hebben." Ook het publiek mag een winnaar kiezen, stemmen kan tot en met woensdag via de site Agrarischondernemer.nl. 

Op vrijdag opent BlueCity de eerste circulaire kantoorvleugel van Rotterdam in de voormalige discotheek Club Tropicana. De ruimte is bedoeld voor startups in de blauwe, circulaire economie en de kantoorvleugel zelf is volgens dezelfde principes gebouwd. Binnen een jaar werden de 1.300 vierkante meter van de discotheek getransformeerd tot honderd werkplekken. 

Zaterdag valt definitief het doek voor de naam van speelgoedketen Bart Smit. Bijna tweehonderd winkels van Bart Smit zijn de afgelopen maanden omgebouwd tot Intertoys-filialen. Bart Smit was sinds 1967 te vinden in de Nederlandse winkeltstraten. Moederbedrijf Blokker Holding besloot vorig jaar om de naam Bart Smit te laten vallen. Ook de naam Toys XL zal eind 2017 verdwenen zijn. Blokker denkt met één speelgoedmerk de klant beter van dienst te kunnen zijn.

Op zaterdag en zondag kun je een kijkje nemen bij glastuinbouwbedrijven, want dan is de veertigse editie van Kom in de kas. Honderden groente-, bloemen- en plantenkwekers openen hun deuren in het eerste weekend van april. De ondernemers zijn te vinden in 26 regio's verspreid over Nederland. 

Voor als je het gemist hebt: lees hier ons verhaal terug over robots die mkb'ers een handje kunnen helpen. Door robots in te zetten, kunnen sommige ondernemers een grotere en internationale markt aanboren.

Ook leuk om nog eens na te lezen is ons interview met de directeur van Bloemenpark Keukenhof. Hoewel het bedrijf maar acht weken de kans heeft om zijn werk te tonen, wordt er achter de schermen toch maanden aan gewerkt. "Als de bezoeker hier op de eerste dag binnenkomt, lijkt het alsof het altijd al zo eruit zag, maar ondertussen zijn we met een groot team tien maanden lang hard bezig geweest", laat Bart Siemerink weten.