Ondernemersorganisaties blij met 'keuze voor stabiliteit' in verkiezingen

Ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland zijn blij met de voorlopige verkiezingsuitslag.

Liveblog: Tweede Kamerverkiezingen

Volgens hen drukt die uitslag een duidelijke wens uit voor "een stabiel Nederland te midden van een onrustige wereld", zeggen de partijen donderdag in een verklaring.

De ondernemers hopen op een voortvarende en zorgvuldige formatieperiode, "zodat een stabiel en robuust kabinet kan worden gevormd voor de komende vier jaar".

Stabiliteit en vertrouwen zijn belangrijker dan ooit, vinden de organisaties. Ondernemers zijn volgens hen gebaat bij een "open oriëntatie" van Nederland om grote vraagstukken te kunnen aanpakken.

Het kabinet moet inzetten op ondernemerschap voor een sterke, duurzame, inclusieve economie met kansen voor iedereen.

De ondernemers willen daarom dat de nieuwe regering werk maakt van investeringen in grote transities, zoals de overgang naar duurzame energie en digitalisering. Ook veiligheid en leefbaarheid in zowel steden als op het platte land staan op de agenda.

Lasten

Ook pleiten de entrepreneurs voor lagere lasten en een open vestigingsklimaat. Een beter functionerende arbeidsmarkt met minder risico’s voor ondernemers hoort daar volgens hen bij. "Er moeten stappen worden gezet naar een leven lang ontwikkelen en leren."

De ondernemers spreken zich bovendien uit voor een sterk Europa, met samenwerking op gebieden zoals veiligheid, klimaat en internationale stabiliteit.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie